Bij SinneSysteem streven we naar topkwaliteit in zonne-energieoplossingen, en een essentieel aspect daarvan is de keuze voor een hoogwaardige AC kabel. Onze overtuiging is dat de juiste AC kabel van cruciaal belang is voor een efficiënte werking van zonnepaneelinstallaties, en daarom compromitteren we niet op de kwaliteit van de gebruikte kabels.

Voor enkelfase systemen maken we gebruik van 3-aderige kabels, terwijl we voor driefase systemen vertrouwen op 5-aderige kabels. De afbeeldingen hieronder illustreren respectievelijk een 3-aderige YMVK AC 3×4 kabel en een 5-aderige YMVK AC 5×4 kabel.

YMvK AC kabel 5x4YMVK AC 3x4 bekabeling

Bij de keuze van de kabel spelen verschillende factoren een rol, waaronder de dikte van de kabel. Volgens de NEN-normering hanteren we bijvoorbeeld een 3×2,5 kabel op een B16 aardlekautomaat en een 3×4 kabel op een B20 aardlekautomaat. We nemen geen risico’s als het gaat om de afstand van de omvormer tot de meterkast, waarbij de lengte van het AC-trace bepalend is voor de keuze van de kabeldikte. Hierbij prefereren we vaak een 3×4 kabel om optimale prestaties te waarborgen.

Voor vijf-aderige kabels, ontworpen voor driefase zonnepaneelinstallaties, maken we zorgvuldige berekeningen voor de optimale kabelkeuze. Hierbij varieert de keuze tussen een 5×2,5 kabel, een 5×4 kabel, en in situaties met laadpalen of uitgebreide zonnepaneelconfiguraties, kan een 5×6 kabel worden overwogen.

Bij SinneSysteem moedigen we klanten aan om gebruik te maken van onze online tool ‘Bereken de geschikte kabeldikte‘ voor een individuele inschatting. Voor persoonlijk en deskundig advies staan onze zonnepanelenadviseurs altijd klaar om vragen te beantwoorden via de ‘CONTACT’-link. Met onze toewijding aan hoogwaardige AC bekabeling streven we ernaar zonnepaneelsystemen te optimaliseren voor maximale efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid.

Meer informatie over AC bekabeling kunt u lezen via onderstaande link:

‘Meer informatie over AC bekabeling’

Conclusie

Het plaatsen van de juiste AC kabel is van cruciaal belang voor een veilig PV installatie. Wij als SinneSysteem zeggen hierin: ‘Veiligheid boven alles’