Bij sommige van onze installaties zijn graafwerkzaamheden vereist. SinneSysteem is een gespecialiseerd zonnepanelenbedrijf dat zich richt op zonnepaneelinstallaties. We streven ernaar onze expertise optimaal te benutten, maar we willen eerlijk zijn over onze beperkingen als het gaat om graafwerkzaamheden (een schoenmaker blijft bij zijn leest). Gelukkig hebben we verschillende partners in Sneek en de regio Friesland die klanten kunnen helpen met graafwerkzaamheden, waarbij een naadloze samenwerking essentieel is. Een van onze partners op dit gebied is TotaalTuinFriesland. Als u hun website wilt bezoeken, kunt u ‘hier’ klikken.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om zelf een sleuf te graven voor de zonnepanelen. Deze sleuf moet echter voldoen aan de vereisten en minimaal 60 centimeter diep zijn om de kabel te beschermen tegen beschadiging. U kunt een grondkabel of een mantelbuis gebruiken voor de bekabeling. We adviseren het gebruik van een mantelbuis, omdat dit u in staat stelt in de toekomst eventuele extra kabels toe te voegen, zoals een UTP-kabel of een extra stroomkabel. Het gebruik van een trekkoord wordt ook aanbevolen, zodat u later gemakkelijk extra bekabeling kunt toevoegen.

Als u toch liever wilt dat onze monteurs de graafwerkzaamheden uitvoeren, dan is dit uiteraard bespreekbaar. SinneSysteem gaat geen uitdaging uit de weg en gelooft dat er op elk dak uiteindelijk zonnepanelen moeten komen. Als u wilt dat uw zonnepanelen op de juiste manier worden geïnstalleerd, kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande link: ‘CONTACT’.

Graafwerkzaamheden