Het begrip  “ABC technologie (All Back Contact)” verwijst naar een ontwerpaanpak voor zonnecellen waarbij de elektrische contacten van de zonnecel zich aan de achterzijde bevinden, in plaats van aan de voorzijde. Dit ontwerp heeft verschillende voordelen en wordt vaak geïmplementeerd in hoogwaardige zonnepanelen voor verbeterde prestaties. Enkele van de belangrijkste kenmerken en voordelen van “ABC” zonnecellen zijn:

AEG-455-ABC-N-type-Glas-Glas-Full-Black

1) Verminderde schaduwwerking:

Omdat de elektrische contacten zich aan de achterkant van de zonnecel bevinden, is er minder oppervlakte aan de voorkant bedekt, wat resulteert in verminderde schaduwwerking. Dit betekent dat de zonnecel beter presteert, zelfs als deze gedeeltelijk in de schaduw ligt. Ander voordeel hiervan is dat de meerwaarde in opbrengst van parallel schakelen minder wordt in vergelijking met seriële omvormers.

2) Verbeterde esthetiek:

Zonnepanelen met ABC technologie hebben vaak een strak en uniform uiterlijk zonder zichtbare draden aan de voorkant. Dit kan leiden tot een meer esthetische integratie in gebouwen en andere toepassingen.

3) Hogere efficiëntie:

Deze technologie kan de efficiëntie van zonnecellen verbeteren door de interne weerstand te verminderen en de elektrische geleidbaarheid te vergroten, wat resulteert in een betere energieopwekking.

4) Minder degradatie:

Door de contacten aan de achterzijde te plaatsen, wordt de blootstelling aan externe omgevingsfactoren verminderd, wat de degradatie van de zonnecel in de loop van de tijd kan verminderen. Een voorbeeld van een ABC zonnepaneel is de AEG 455 ABC N-type Glas Glas full black. Hieronder hebben wij een pictogram weergegeven waarin de lineaire opbrengstgarantie staat vermeld. Hier kunnen wij concluderen dat deze ABC zonnepanelen veel minder degradatie hebben in tegenstelling tot andere zonnepanelen

AEG-455-ABC-N-type-Glas-Glas-Full-Black-foto-lineaire-garantie

Kortom, ABC technologie is een ontwerpaanpak die tot doel heeft de prestaties, esthetiek en duurzaamheid van zonnecellen te verbeteren door de elektrische contacten aan de achterkant van de cel te plaatsen. Het wordt vaak gebruikt in hoogwaardige zonnepanelen voor een betere algehele prestatie. Hieronder hebben wij een zonnepaneel weergegeven van het merk AEG dat wij als SinneSysteem kunnen aanbieden en plaatsen:

‘AEG 455 N-type Glas Glas Full Black’