Let op geld lenen kost geld

Bij SinneSysteem bieden wij de mogelijkheid om zonnepanelen te verkrijgen zonder dat u direct een investering hoeft te doen.

Allereerst willen wij benadrukken dat lenen geld kost. Daarom adviseren wij dat als u over voldoende financiële middelen beschikt (oftewel liquide middelen) om te investeren in zonnepanelen, u dit wellicht het beste kunt doen. Wanneer we naar het rendement op een spaarrekening kijken, schommelt dit gemiddeld tussen de 2 en 3% (cijfers van september 2023). In vergelijking hiermee biedt het investeren in zonnepanelen een rendement tussen de 25 en 40%.

Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Stel dat u van plan bent om 8 panelen aan te schaffen en de prijs hiervoor bedraagt €4497,1, dan zou u over 10 jaar €8842,8 betalen. Dit betekent dat u gedurende 120 maanden (10 jaar) €73,69 per maand betaalt. De totale kosten voor uw panelen zijn €4497,1, terwijl de rente in dit rekenvoorbeeld €4371,8 bedraagt. In totaal betaalt u dus bijna evenveel aan rente als aan de zonnepanelen zelf gedurende de gehele looptijd.

Bij SinneSysteem hebben we in samenwerking met het Warmtefonds een oplossing om de kosten relatief laag te houden en de zonnepanelen direct uw eigendom te maken. Als uw gezamenlijk inkomen minder dan €60.000 per jaar bedraagt, kunt u kosteloos en renteloos een lening afsluiten om uw zonnepanelen te financieren. Onze adviseurs kunnen u assisteren bij de aanvraag, hoewel het belangrijk is op te merken dat wij geen financiële adviseurs zijn, dus u draagt zelf de verantwoordelijkheid voor deze financiële beslissing. Indien uw gezamenlijk inkomen meer dan €60.000 per jaar bedraagt, komt u in aanmerking voor een lening met een rentepercentage variërend van 3% tot 5%, afhankelijk van de gekozen looptijd. Dit is nog steeds gunstiger dan het rentetarief voor een persoonlijke lening bij een bank, dat doorgaans ergens tussen de 7% en 12% ligt.

Een andere optie bij ons is het aanvragen van een op maat gemaakte lening, waarmee u de zonnepanelen bij ons kunt huren of lenen. Deze optie wordt echter pas overwogen als u niet over eigen middelen beschikt of niet in aanmerking komt voor het Warmtefonds. Onze voorkeur gaat uit naar de eerstgenoemde optie.

Indien u meer informatie wenst, kunt u uiteraard contact opnemen met een van onze adviseurs.