In de periode april tot en met september wekken de zonnepanelen twee derde op van de totale jaaropbrengst. In de periode oktober tot en met maart wekken de zonnepanelen een derde op van de totale jaaropbrengst. Kortom zonnepanelen wekken minder op in de winter, maar wekken zeker stroom op.

De opbrengst van zonnepanelen in de winter kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, de oriëntatie van de zonnepanelen, de hellingshoek, de weersomstandigheden en de hoeveelheid daglichturen. Over het algemeen is de opbrengst van zonnepanelen lager in de wintermaanden in vergelijking met de zomermaanden, omdat er minder uren zonlicht zijn en de zon lager aan de hemel staat.

In gebieden waar de wintermaanden gekenmerkt worden door kortere dagen, lagere zonnestraling en mogelijk meer bewolking, kan de opbrengst van zonnepanelen verminderen. Ook kan de temperatuur invloed hebben op de prestaties van zonnepanelen, waarbij koude temperaturen de efficiëntie kunnen verhogen, maar sneeuw op de panelen kan leiden tot verminderde opbrengst.

Wij als SinneSysteem gebruiken Solarmonkey om een berekening te maken op basis van de postcode hoeveel stroom er opgewekt wordt per periode. Meer informatie over Solarmonkey kunt u vinden via de volgende link: ‘Link naar de website van Solarmonkey’

Wilt u weten wat de zonnepanelen in uw situatie opwekken? Neem dan contact op via onderstaande link:

‘CONTACT’

Opbrengst zonnepanelen