De prijzen van zonnepanelen, inclusief installatie, kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, het type zonnepanelen, de kwaliteit van de installatie en eventuele bijkomende kosten. Gemiddeld genomen kun je verwachten dat de kosten voor een zonnepaneelsysteem in 2023 in Nederland ergens tussen de €4.000 en €7.000 liggen voor 10 zonnepanelen.

Hier zijn enkele factoren die van invloed zijn op de kosten:

  1. Type zonnepanelen: Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, met verschillende prijsniveaus. Mono kristallijne zonnepanelen zijn meestal duurder dan polykristallijne zonnepanelen. Daarbij zijn kwalitatief hoogwaardige Glas Glas zonnepanelen vaak ook duurder dan glas folie zonnepanelen.
  2. Kwaliteit van de zonnepanelen: Hoogwaardige zonnepanelen kunnen duurder zijn, maar ze hebben vaak een betere efficiëntie en een langere levensduur.
  3. Installateur: De kosten voor installatie kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt. Wij als SinneSysteem kiezen voor kwaliteit en veiligheid, waardoor wij niet de goedkoopste zijn, maar wij zijn ook zeker niet de duurste. Wij als SinneSysteem hebben ten alle tijde een eerlijke prijs.
  4. Locatie: De locatie van je huis kan van invloed zijn op de installatiekosten. Bijvoorbeeld, de dak structuur en de afstand tot het elektriciteitsnet kunnen van invloed zijn.
  5. Bijkomende kosten: Houd rekening met bijkomende kosten, zoals omvormers, bekabeling, montagemateriaal en eventuele vergunningskosten.
  6. Subsidies en belastingvoordelen: In sommige regio’s zijn er subsidies en belastingvoordelen beschikbaar die de uiteindelijke kosten kunnen verlagen. Vanaf 1 januari 2023 kunnen particulieren zonnepanelen btw vrij aanschaffen, waardoor dit zeer aantrekkelijk is gemaakt.

Wij als SinneSysteem kijken samen met u naar uw wensen om gezamenlijk de beste keus te maken. Wilt u Glas Glas zonnepanelen of wilt u toch liever een meer voordelig zonnepaneel? Wilt u serie of parellel? Dit zijn vragen die wij samen met u gaan beantwoorden. Al met al zijn de prijzen van zonnepanelen afhankelijk aan de mate van kwaliteit en uiteindelijk ook het aantal zonnepanelen.

Wilt u ook een offerte op maat? Klik dan op onderstaande link:
CONTACT

Prijzen Zonnepanelen