De Goodwe omvormer is van origine een serie omvormer, waarbij het zwakste zonnepaneel negatieve invloed heeft op de andere zonnepanelen. Door middel van tigo optimizers zorgen wij ervoor dat de zwakkere zonnepanelen geen last hebben van de sterkere zonnepanelen.

Het parallel schakelen van zonnepanelen met een GoodWe omvormer, in combinatie met Tigo optimizers, is een effectieve manier om de prestaties van je zonne-energiesysteem te optimaliseren. Hier is hoe dit proces werkt:

  1. Selectie van Zonnepanelen: Kies eerst de zonnepanelen die je wilt installeren. Het is belangrijk dat deze zonnepanelen compatibel zijn met Tigo optimizers en geschikt zijn voor parallelle schakeling.
  2. Installatie van Zonnepanelen: Monteer de zonnepanelen op het dak of op de gewenste locatie volgens de installatierichtlijnen. Zorg ervoor dat ze stevig en veilig zijn bevestigd.
  3. Tigo Optimizers Toevoegen: Bevestig Tigo optimizers aan elk zonnepaneel in het systeem. Tigo optimizers zorgen ervoor dat de prestaties van elk zonnepaneel individueel kunnen worden geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen zwakkere panelen onafhankelijk van de sterkere panelen worden geregeld.
  4. Bekabeling en Aansluiting: Sluit de bekabeling van elk Tigo optimizer aan op de parallelle omvormer, zoals de GoodWe omvormer. De Tigo optimizers zorgen ervoor dat elk zonnepaneel zijn optimale vermogen levert, zelfs als sommige zonnepanelen minder efficiënt zijn vanwege schaduw, vuil of andere factoren.
  5. Configuratie van de Omvormer: Configureer de GoodWe omvormer om de parallelle schakeling van de zonnepanelen te herkennen en te ondersteunen. Dit kan betrekking hebben op de wijze waarop de omvormer de energie van de zonnepanelen beheert en omzet in bruikbare elektriciteit.
  6. Monitoring en Controle: Tigo optimizers bieden gedetailleerde monitoring en controle van elk zonnepaneel in het systeem. Hierdoor kun je eventuele problemen snel identificeren en oplossen, wat de betrouwbaarheid en efficiëntie van je systeem verbetert.

Door Tigo optimizers te gebruiken in combinatie met een parallel geschakelde GoodWe omvormer, kun je de zwakkere zonnepanelen loskoppelen van de sterkere panelen, waardoor je de voordelen van GoodWe kunt benutten en tegelijkertijd de kosten laag kunt houden. Dit resulteert in een systeem dat optimale prestaties levert, zelfs onder minder gunstige omstandigheden, en dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en budget.