Producten van SinneSysteem

TIGO optimizer

TIGO optimizers kunnen worden geïntegreerd met stringomvormers om de prestaties van zonnepanelen te optimaliseren, vooral die welke worden beïnvloed door schaduw, waardoor de totale energieopbrengst wordt verhoogd. Deze optimalisatietechnologie is compatibel met diverse omvormers, waaronder de Goodwe DNS- en DT-modellen. Met TIGO kunt u zonnepanelen met 60 cellen gebruiken met een vermogen tot maximaal 500 watt piek.

Voor effectieve monitoring van TIGO optimizers is het nodig om gebruik te maken van de TS4 retrofit-functie, samen met een TAP en een CCA. Hiermee kunt u nauwkeurig toezicht houden op de prestaties van uw zonne-energiesysteem.

Tigo Optimizer

TIGO optimizers kunnen worden geïntegreerd met stringomvormers om de prestaties van zonnepanelen te optimaliseren, vooral die welke worden beïnvloed door schaduw, waardoor de totale energieopbrengst wordt verhoogd. Deze optimalisatietechnologie is compatibel met diverse omvormers, waaronder de Goodwe DNS- en DT-modellen. Met TIGO kunt u zonnepanelen met 60 cellen gebruiken met een vermogen tot maximaal 500 watt piek.

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie winnen snel aan populariteit over de hele wereld. Het gebruik van zonne-energiesystemen biedt tal van voordelen, waaronder lagere energiekosten, verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en een vermindering van de ecologische voetafdruk. Een van de cruciale componenten van een zonne-energiesysteem zijn optimizers. In dit artikel gaan we dieper in op Tigo optimizers en hoe ze kunnen helpen bij het optimaliseren van je zonne-energiesysteem voor maximale efficiëntie.

Wat zijn Zonne-energie Optimizers?

Zonne-energie optimizers zijn geavanceerde elektronische apparaten die worden gebruikt in zonne-energiesystemen om de efficiëntie en prestaties van de zonnepanelen te verbeteren. Ze worden tussen de zonnepanelen en de omvormer geïnstalleerd en spelen een cruciale rol in het maximaliseren van de energieopbrengst van een zonne-energiesysteem.

Traditioneel worden zonnepanelen in een stringconfiguratie aangesloten, wat betekent dat als één paneel wordt beïnvloed door schaduw, vuil of andere factoren, de opbrengst van het hele systeem afneemt. Zonne-energie optimizers werken door de spanning en de stroom van elk afzonderlijk zonnepaneel te optimaliseren. Dit maakt het mogelijk om de prestaties van elk paneel onafhankelijk te verbeteren, waardoor de impact van schaduw of vervuiling wordt verminderd en de totale energieopbrengst wordt gemaximaliseerd.

Waarom Tigo Optimizers?

Tigo optimizers behoren tot de meest populaire merken in de zonne-energie-industrie, en er zijn goede redenen voor. Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van Tigo optimizers in je zonne-energiesysteem:

 1. Verbeterde Energieopbrengst: Tigo optimizers maximaliseren de energieopbrengst van je zonne-energiesysteem door individuele zonnepanelen te optimaliseren. Dit betekent dat je meer elektriciteit kunt opwekken, zelfs onder uitdagende omstandigheden zoals schaduw of vuil.
 2. Flexibiliteit en Uitbreidbaarheid: Tigo optimizers zijn ontworpen om flexibel te zijn en kunnen worden geïntegreerd in zowel bestaande als nieuwe zonne-energiesystemen. Bovendien zijn ze eenvoudig uit te breiden als je in de toekomst meer zonnepanelen wilt toevoegen.
 3. Monitoring en Diagnose: Tigo optimizers bieden gedetailleerde monitoring van de prestaties van elk zonnepaneel in je systeem. Hierdoor kun je eventuele problemen snel identificeren en oplossen, wat de algehele betrouwbaarheid van je systeem verbetert.
 4. Veiligheid en Duurzaamheid: Tigo optimizers zijn gebouwd om bestand te zijn tegen zware omgevingsomstandigheden. Ze zijn voorzien van beschermingsmaatregelen tegen oververhitting en bieden extra veiligheid voor je zonne-energiesysteem.
 5. Verlengde Garantie: Tigo optimizers worden vaak geleverd met uitgebreide garanties, waardoor je gemoedsrust hebt en de zekerheid dat je investering is beschermd.

Hoe Werken Tigo Optimizers?

Tigo optimizers werken door de prestaties van elk zonnepaneel in een systeem individueel te beheren. Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe ze functioneren:

 1. Monitoring: Elk Tigo optimizer bewaakt voortdurend de spanning en stroom die door het bijbehorende zonnepaneel wordt geproduceerd. Deze gegevens worden verzameld en geanalyseerd.
 2. Optimalisatie: Op basis van de verzamelde gegevens past de Tigo optimizer de elektrische parameters van het zonnepaneel aan om de energieopbrengst te maximaliseren. Dit omvat het aanpassen van de spanning en de stroom die van het paneel wordt gehaald.
 3. Communicatie met de Omvormer: De Tigo optimizer communiceert vervolgens met de omvormer om de aangepaste elektrische parameters door te geven. Dit zorgt ervoor dat de omvormer de optimale hoeveelheid energie kan omzetten en naar het elektriciteitsnet kan sturen.
 4. Monitoring op Afstand: Tigo optimizers kunnen op afstand worden bewaakt en beheerd via speciale monitoringsoftware. Dit stelt eigenaren van zonne-energiesystemen in staat om de prestaties van hun systeem in realtime te volgen en eventuele problemen snel op te lossen.
 • Verbeterde Energieopbrengst: Tigo optimizers optimaliseren de prestaties van individuele zonnepanelen, waardoor de totale energieopbrengst van het zonne-energiesysteem wordt verhoogd. Zelfs onder uitdagende omstandigheden zoals schaduw of vervuiling kunnen ze de efficiëntie van het systeem maximaliseren.

 • Flexibiliteit en Uitbreidbaarheid: Tigo optimizers zijn flexibel en kunnen zowel in bestaande als nieuwe zonne-energiesystemen worden geïntegreerd. Bovendien zijn ze eenvoudig uit te breiden als je in de toekomst meer zonnepanelen wilt toevoegen.

 • Monitoring en Diagnose: Tigo optimizers bieden gedetailleerde monitoring van de prestaties van elk zonnepaneel in je systeem. Hierdoor kun je problemen snel identificeren en oplossen, wat de betrouwbaarheid en het onderhoudsgemak van je zonne-energiesysteem verbetert.

Product informatie downloaden?

Wij van SinneSysteem begrijpen heel goed dat u wilt weten welke product specificaties aan een producten hangen. Hier kunt u de specificaties downloaden.

Vragen over onze producten?

Mocht u toch nog vragen hebben over een product? Neem dan contact op onze adviseurs!