Producten van SinneSysteem

Smarthouse Energie monitoring systeem

Het Smarthouse EMS biedt cruciale voordelen door real-time inzicht in energieverbruik en -patronen. Het optimaliseert efficiëntie, identificeert energieverspilling, vermindert kosten en verbetert duurzaamheid. Door nauwkeurige gegevens worden besparingsmogelijkheden geïdentificeerd, onderhoudsbehoeften voorspeld en milieudoelstellingen bereikt. Het systeem vergroot bewustwording, bevordert gedragsverandering en ondersteunt een slimme, duurzame energietoekomst.

Smarthouse

Ontdek de CleverHouse VPP-module van Smarthouse EMS in de nieuwe app met de handleiding V1.0 (maart 2023).

De gebruikersvriendelijke app biedt een overzichtelijk hoofdmenu met functies zoals Weerstation, Meters (Water, Elektriciteit, Energie), Temperatuur Sensor, Aan/uit, Warmte Controle, EV Lader, Ventilatie Controle, Toegangscontrole, Load Balancing, Beveiligingsalarm, Schaduwcontrole, Rookalarm, Warmtepomp, Centrale en Clima Module. De VPP-module, geprogrammeerd door de installateur, biedt geavanceerde functionaliteiten zoals de SmartFlow – een volledig automatisch algoritme voor optimale energiebesparing.

Inloggen op de CleverHouse app is eenvoudig, en het hoofdmenu geeft toegang tot diverse functies, waaronder een overzicht van SmartFlow-algoritmes, modusinstellingen, laadvermogen, laadniveau, netstroom, alarmlogboek, status en statistieken. De modusopties variëren van ‘Idle’ tot ‘Centrale’, terwijl het algoritme kan worden aangepast aan verschillende behoeften, zoals ‘Eenvoudig’, ‘Powerprice algo.1’, ‘Powerprice algo.2’, en ‘Smartflow (bèta)’.

Meer informatie over de Smarthouse EMS:

De grafische interface toont realtime gegevens over laadvermogen, laadniveau en netstroom in duidelijke grafieken. Het alarmlogboek geeft inzicht in de installatiestatus, terwijl de statuspagina een overzicht biedt van gebruikte CleverHouse controllers. De statistieken laten historische prijzen zien, en het innovatieve SmartFlow-algoritme optimaliseert automatisch energieverbruik op basis van real-time elektriciteitsprijzen.

CleverHouse maakt intelligent gebouwenbeheer eenvoudig, met online controle en monitoring van energieverbruik, water, temperatuur, vocht, toegangscontrole, alarmen, zonnecellen, ventilatie, en warmtepompen. Het systeem ondersteunt 5 van de UN’s Sustainable Development Goals en biedt investeringskansen voor een duurzame toekomst. Met CleverHouse wordt uw gebouw slimmer, bespaart u energie en geniet u van comfort en veiligheid. Ontdek de voordelen en optimaliseer uw energieverbruik met CleverHouse VPP-module in de nieuwe app.

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van de SC.GH.01 met deze handige product sheet van Smarthouse EMS. Deze MOD-Bus gateway biedt ondersteuning voor MOD-Bus TCP naar RTU in een bi directionele modus, zowel als master als slave. Met een virtueel seriëel kanaal verbindt de gateway pc’s en servers met externe seriële eenheden via ethernet, waardoor een efficiënte communicatie mogelijk is. De gateway ondersteunt ook MOD-Bus polling, HW polling, en maakt het gebruik van beide seriële poorten individueel en tegelijkertijd mogelijk.

Dankzij de ondersteuning voor DNS & DHCP en automatische IP-toegang is installatie eenvoudig. Met maximaal 8 gelijktijdige clients als TCP-servers biedt de gateway flexibiliteit in gebruik. Een resetknop voor standaard/fabrieksinstellingen zorgt voor gebruiksgemak.

De SC.GH.01 is veelzijdig en compatibel met een voeding van 5-36 V, met de optie voor hoffelijke voeding of aansluiting op een bestaande voeding via 2 schroefklemmen. Het apparaat kan eenvoudig worden gemonteerd op een DIN-rail met een extra beugel.

Met een geïntegreerde webserver voor eenvoudige configuratie biedt de gateway Ethernet-connectiviteit voor seriële RS485/RS232, waardoor het mogelijk is om seriële eenheden over grote afstanden te verbinden via lokale netwerken (LAN) of wide area network/internet (WAN) als een virtuele seriële poort.

De SC.GH.01 kan ook worden ingezet in combinatie met een CleverHouse-controller met een MOD-Bus-kanaal. Hiermee kunnen verbruiksgegevens worden verzameld van bijvoorbeeld energie-, elektriciteits- of watermeters in afzonderlijke gebouwen zonder de noodzaak van bedrading. Voor deze toepassing zijn twee gateways per meter vereist, die verbonden moeten worden met het internet en zijn ingesteld voor poortdoorsturing aan het servereinde. Bovendien kan de SC.GH.01 dienen als een Baudrate-converter in situaties waarin een MOD-Bus-controller communiceert met meerdere slaves, waarbij één van hen een vaste Baudrate heeft die verschilt van de rest van het netwerk.

De SC.GH.01 biedt een kostenefficiënte oplossing voor het monitoren van VDH Smart-House en andere PV-systemen. Ontdek de mogelijkheden van deze gateway voor een slimme en geavanceerde integratie van technologieën.

Wilt u meer informatie over dit Energy monitoring systeem (EMS)? Neem dan contact op via onderstaande link:

‘CONTACT’

Marketing EMS

  • Veelzijdig en compatibel met 5-36 V voeding met hoffelijke voeding of bestaande voeding via 2 schroefklemmen en kan op een DIN-rail worden gemonteerd met een extra beugel.

  • MOD-Bus pollingfunctie en HW-pollingfunctie.

  • De MOD-Bus gatewayfunctie ondersteunt MOD-Bus TCP naar RTU in bidirectionele modus als master/slave en virtueel seriëel kanaal verbindt pc/servers met externe seriële eenheden via ethernet.

Product informatie downloaden?

Wij van SinneSysteem begrijpen heel goed dat u wilt weten welke product specificaties aan een producten hangen. Hier kunt u de specificaties downloaden.

Vragen over onze producten?

Mocht u toch nog vragen hebben over een product? Neem dan contact op onze adviseurs!